• Rusko mojimi farbami
            • Rusko mojimi farbami

            • Pri príležitosti 60. výročia prvého letu človeka do vesmíru Veľvyslanectvo Ruskej federácie
              v Slovenskej republike a Ruské centrum vedy a kultúry v Bratislave vyhlásili umeleckú súťaž
              detskej kresby pod názvom Rusko mojimi farbami.
              # Ideme! Súťaž prebiehala od 20. februára
              – 12. apríla
              a zúčastnili sa jej žiaci základných a stredných škôl v rámci celého Slovenska. Aj
              napriek obrovskej konkurencii sa našim šikovným žiakom podarilo umiestniť.
              Cenu v Múzeu dopravy si osobne boli prevziať Kornel Oravec z 1.D a Alexandra Mária
              Grežďová
              z 2.E.

              Všetkým zúčastneným ďakujeme a výhercom srdečne blahoželáme!

          • UNICEF – PROJEKT ŠKOLA PRIATEĽSKÁ DEŤOM DARČEKY PRE ŽIVOT
            • UNICEF – PROJEKT ŠKOLA PRIATEĽSKÁ DEŤOM DARČEKY PRE ŽIVOT

            • Milí študenti!

              Váš darček pomôže zachraňovať životy detí v krajinách, v ktorých zúria vojny alebo ich pustošia prírodné katastrofy. Aj vďaka Vám bude môcť na ich tváričkách opäť zažiariť úsmev.  Za vyzbierané peniažky od Vás sme už zakúpili... VIAC

          • Deň narcisov
            • Deň narcisov

            • Viac ako rok ťažko prežívame rôzne vlny pandémie. Aj v Lige proti rakovine vnímajú narastajúce obavy a beznádej onkologických pacientov, ktorí ešte viac ako predtým potrebujú dennú pomoc. I preto Deň narcisov nemôže mať pauzu ... Liga potrebuje, aby sa zabezpečilo pokračovanie jej podpory, aby Deň narcisov stále rezonoval, aktivoval celú verejnosť.

                          Liga proti rakovine by rada zachovala aj myšlienku spolupatričnosti Dňa narcisov u dobrovoľníkov, preto pre nich pripravila návrh na motiváciu v dvoch rovinách: zachovanie povedomia o Dni narcisov a motivovanie k tvorivosti, kolektívnosti a súťaživosti. Všetci dobrovoľníci dostali možnosť zapojiť sa do súťaže  onajväčší narcis“. Naši dobrovoľníci sa 27. mája rozhodli pre vytvorenie „živého narcisu“, ktorého fotografie a video jeho vytvárania pošleme do Ligy. Náš živý narcis meral 10 metrov.

          • Girl´s Day 2021
            • Girl´s Day 2021

            •             Každoročne spolu s oslavami Medzinárodného dňa žien sa organizuje podujatie aj dievčat v IT na celom svete. Na Slovensku ho zastrešuje už od roku 2014 organizácia Aj Ty v IT prostredníctvom unikátneho podujatia Girl’s Day pre stredoškoláčky z celého Slovenska. Cieľom aktivity bolo predstaviť svet IT a svet moderných technológií dievčatám.

                          Tento rok sa naša škola zapojila so všetkými žiačkami prvého, druhého a tretieho ročníka a vypočula si celý program, ktorý vzhľadom na pandemickú situáciu bol vysielaný naživo z  Girl´s Day štúdia, dopĺňaný krátkymi videami, interaktívnymi vstupmi, diskusiou a tiež možnosťou vyhrať zaujímavé ceny. Popri tom sa naše žiačky dozvedeli množstvo informácií z pozadia IT firiem, aj osobné skúsenosti žien a dievčat, ktoré už v IT pracujú alebo ho študujú.

                          Na akcii online vystupovala aj naša študentka Adela Škvareninová z 2.E triedy, ktorá hovorila o svojich začiatkoch v IT. Momentálne je zapojená do programu  Bezpečnosť na internete.

              Prečítajte si postreh aj jednej z našich žiačok:

                          Program nás obohatil o veľa, myslím, že hovorím za všetky z nás, keď poviem, že svet IT nie je pre nás naďalej taký zastrašujúci, práve naopak. Táto prednáška každej z nás nedala len poznatky o IT, ale aj veľa plnohodnotných rád či skúseností, na ktorých sa môžeme poučiť. Pripomenuli nám, že my ženy môžeme zvládnuť čokoľvek, keď sa do toho pustíme so sebavedomím a s našou šikovnosťou spojenou s kreativitou.

                                                                                                                        Ing, Monika Ďurikovičová,

                                                                                                                        Anetka Vallová 1.B

          • Beseda s archeológom
            • Beseda s archeológom

            • 21. apríla 2021 sa naši seminaristi z dejepisu zúčastnili na online prednáške Rímske pamiatky na Slovensku. Naším hosťom bol dekan Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity - doc. Dr. phil. Erik Hrnčiarik, ktorý nám pútavo priblížil stretnutie dvoch svetov – Rímskej ríše a barbarského prostredia, obývaného germánskymi kmeňmi. Dozvedeli sme sa o unikátnych archeologických náleziskách – Bratislavskom hrade, Gerulate, Dúbravke, Devíne, Stupave, Iži pri Komárne a ďalších... 

              Doc. Hrnčiarik nám na príkladoch z jeho terénneho výskumu opísal prácu vedca – archeológa, ukázal nám najnovšie nálezy rímskych pamiatok napr. zo stavby diaľnice v Podunajských Biskupiciach, unikátne nálezy z hrobov Germánov.

              Upozornil nás na unikátny nález barbarského hrobu v Poprade-Matejovciach, ktorý býva prirovnávaný k nálezu Tutanchamónovej hrobky, s bohatou hrobovou výbavou. Onedlho bude možné navštíviť v Poprade výstavu, venovanú tomuto objavu, ktorá bude následne putovať po celom svete. Príďte sa pozrieť aj vy...      

            • Regionálne kolo súťaže MLADÝ EURÓPAN 2021

            • Získali sme 2. miesto!    Tešíme sa a výhercom blahoželáme!

              Link na video: https://drive.google.com/file/d/1MgI_1Ju9dFsTNFs5SghbFOSAYSLKp6F7/view?usp=sharin

              Dňa 28. 4. 2021 sme sa zúčastnili 16. ročníka súťaže Mladý Európan 2021, ktorú tradične organizuje Zastúpenie Európskej komisie na Slovensku spoločne so sieťou Europe Direct Slovensko. Súťaže sa zúčastňujeme každý rok od jej začiatku a viackrát sa nám podarilo umiestniť sa na jednom z prvých troch miest. Ani tento ročník nebol výnimkou. Nášmu družstvu v zložení Daniela Haarová (2. B), Samuel Horňák (3. B) a Lucas Crkoň (4. E) pod vedením Mgr. Chrenovej sa podarilo umiestniť na peknom druhom mieste.

              Od prvého miesta nás delili len  tri body a o 20 bodov sme boli lepší ako družstvo, ktoré skončilo na treťom mieste. Týždeň pred súťažou sme museli poslať aj vypracovaný projekt o jednej z predsedajúcej krajiny EÚ v tomto roku. Natočili sme video o Portugalsku a toto video bolo označené za najlepšie vypracovaný projekt. Za projekt sme získali maximálny počet bodov (20).

                          Súťaž prebiehala online a pozostávala z troch kôl. Prvé kolo súťaže predstavoval vedomostný test o Európskej únii s počtom 50 otázok s rôznou bodovou hodnotou z vybraných oblastí EÚ: inštitúcie, história, geografia, politika, ekonomika a viacjazyčnosť. Časový limit pre každú otázku bol 15 sekúnd.  Druhé kolo tvoril jazykový test. Obsahoval 20 otázok a otázky sa  týkali niektorých z 24 úradných jazykov EÚ. V tomto kole bol časový limit na každú otázku len 10 sekúnd. Posledným kolom bolo finále – kvíz, ktorý obsahoval 18 otázok, doplnených obrázkami. Otázky mali rôznu bodovú hodnotou (6 dvojbodových, 6 trojbodových a 6 štvorbodových otázok) a boli z troch oblastí - osobnosti, dominanty, symboly členských krajín EÚ. Najťažšia bola oblasť dominánt, nakoľko tento rok boli väčšinou obrázky rôznych hradov z jednotlivých krajín EÚ.

            • Deň Zeme na "Einsteinke"

            • 22. apríla 2021 žiaci Gymnázia Alberta Einsteina v malých skupinkách  uskutočnili viacero aktívit v rámci Dňa Zeme.  Čistili ihrisko, pleli záhon, maľovali plagát a stavali hmyzí hotel. 

              Deň Zeme je deň venovaný Zemi, ktorý sa každoročne koná 22. apríla. Tento sviatok je ovplyvnený pôvodným dňom Zeme, ktorý sa konal počas osláv jarnej rovnodennosti21. marca a oslavoval príchod jari. V modernom poňatí ide o ekologicky motivovaný sviatok, upozorňujúci ľudí na vplyv ničenia životného prostredia, a rozvíjajúcu sa diskusiu o možných riešeniach zabrániť znečisteniu.

            • Diskusie s preventistkou PZ

            •             Aké sú právomoci Policajného zboru? Čo je to policajná hipológia? Čo robí Kriminalistický a expertízny ústav PZ? Ktorí policajti chodia v civilnom oblečení? Do ktorého útvaru sú zaradení kukláči? Môže obecná polícia riešiť trestné činy?

                          Tieto a veľa ďalších otázok boli súčasťou diskusií s preventistkou Okresného riaditeľstva PZ Bratislava V. v rámci dvoch spoločenskovedných seminárov v treťom ročníku. Diskusie sa uskutočnili dňa 14. 4. 2021 a boli zamerané na doplnenie učiva o orgánoch ochrany práva.

                          Aké sú právomoci Policajného zboru? Čo je to policajná hipológia? Čo robí Kriminalistický a expertízny ústav PZ? Ktorí policajti chodia v civilnom oblečení? Do ktorého útvaru sú zaradení kukláči? Môže obecná polícia riešiť trestné činy?

                          Tieto a veľa ďalších otázok boli súčasťou diskusií s preventistkou Okresného riaditeľstva PZ Bratislava V. v rámci dvoch spoločenskovedných seminárov v treťom ročníku. Diskusie sa uskutočnili dňa 14. 4. 2021 a boli zamerané na doplnenie učiva o orgánoch ochrany práva.

            • Súťaž "Poetický veniec - Поэтический венок "

            • Dňa 26.3.2021 sa uskutočnila medzinárodná súťaž mladých čitateľov „Poetický veniec“. Naši žiaci sa súťaže zúčastnili online formou a úspešne reprezentovali našu školu.

              1. miesto obsadil žiak 1.D - Kornel Oravec. Na súťaži nás reprezentovali aj ďalší žiaci – Aida Gevorgyan z 5.E, Lujza Ďurčanová z 3.D a Michaela Habová zo 4.E.

              Všetkým zúčastneným ďakujeme a výhercovi srdečne blahoželáme!

            • Online diskusia „Migrácia a jej dopad na vzdelávanie.“

            • Študenti 3. D a 3. E triedy sa 12. aptríla 2021 aktívne zapojili do  online diskusie organizácie  Unicef prostedníctvom Zoom aplikácie na tému: „Migrácia a jej dopad na vzdelávanie.“  To, čo sa dozvedeli počas online hodiny, vyvolalo veľa emócii nielen u študentov, ale aj u pedagógov. Diskusia prebiehala v rámci projektu "Škola priateľská deťom".

              Každé dieťa má právo chodiť do školy a učit sa bez ohľadu na ich právne postavenie, národnosť alebo občianstvo. Napriek tomu obrovské množstvo migrantov a presídlené deti nemajú možnosť chodiť do školy.

              Vzdelávanie je hlavnou hnacou silou migrácie. Rodiny sa uchyľujú k migrácii pri hľadaní lepších vzdelávacích príležitostí pre svoje deti.

               Aj dobre vyškolení ľudia opúšťajú svoje domáce krajiny pri hľadaní lepších príležitostí v zahraničí.Vzdelávanie môže zvýšiť sociálnu súdržnosť a integráciu a je zásadným nástrojom v boji proti predsudkom, stereotypom a diskriminácii.

            • Celoštátne kolo olympiády v ruskom jazyku 2020/21

            • V celoštátnom kole olympiády v ruskom jazyku v školskom roku 2020/21 sa umiestnila v kategórii B3  na 1. mieste Bianka Gavulová a v kategórii B4  na 2. mieste Barbora Posilná. Blahoželáme a tešíme sa veľkému úspechu !!!

            • Krajské kolo olympiády v RUJ

            • 12. marca 2021 sa konalo krajské kolo olympiády v ruskom jazyku.Naši študenti úspešne reprezentovali našu školu.

              Kategória B3: 1. miesto Gavulová Bianka 3.D a 2. miesto Lukniš Jozef 4.D

              Kategória B4: 1. miesto Posilná Barbora 4.E a  4. miesto Červenková Frederika 4.D

              Blahoželáme všetkým žiakom k umiestneniam a víťazom  k postupu na celoslovenské kolo, ktoré sa uskutočni 8.apríla 2021.

            • Diskusné fórum Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku

            • „Ako sa zorientovať medzi dezinformáciami a pravdou?"

              (online diskusia)

               

              Kancelária Európskeho parlamentu na Slovensku zorganizovala diskusné fórum 

              „Ako sa zorientovať medzi dezinformáciami a pravdou?".

                          Diskusné fórum sa konalo v pondelok 15. marca 2021 a z našej školy sa ho zúčastnili triedy 3. A a 3. B. Diskusiu mohli sledovať naživo na  webovej stránke Kancelárie EP a tiež klásť otázky cez aplikáciu Sli.do. 

                          Na podujatí vystúpili Robert Sermek, riaditeľ Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku, europoslanci Lucia Ďuriš Nicholsonová a Vladimír Bilčík,  Katarína Klingová, analytička GLOBSEC a Peter Jančarík, podpredseda OZ Konšpirátori.sk.

                          Súčasťou podujatia bol aj workshop s Kristínou Blažekovou a Jakubom Juskom z OZ Zvoľ si info. Podujatie vyvrcholilo tematickým kvízom „Pravda o EÚ: poznáte fakty?".

               

            • Prednáška "Obchodovanie s ľuďmi"

            • Obchodovanie s ľuďmi sa môže týkať naozaj každého. Je potrebné o tom hovoriť otvorene a nahlas, lebo len tak mu je možné predchádzať a eliminovať ho. Prevencia a informovanosť je veľmi dôležitá. Aj z tohto dôvodu sme zorganizovali pre žiakov všetkých tried druhého ročníka počas marca prednášky o tejto téme s kpt. Grísovou z Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V.
              ...viac

    • Kontakty

      • Gymnázium Alberta Einsteina
      • +421-2-6345-11-84
      • Einsteinova 35 852 03 Bratislava 5 Slovakia
      • 00605760
      • PaedDr. Monika Kolková tel.: +421-2-6930-70-74 monika.kolkova@einsteinova.sk
      • https://einsteinova.edupage.org/a/administrativa-nepedagogicki-zamestnanci
      • Ing. Zuzana Brajerová, Mgr. Nataša Kubíková tel.: +421-2-6930-70-70 brajerova@einsteinova.sk, kubikova@einsteinova.sk
      • Mgr. Miroslava Mendelová tel.: +421-2-6345- 31-93 mendelova@einsteinova.sk
      • Bratislavský samosprávny kraj, Sabinovská 16, 820 05 Bratislava 25
      • 02 / 6345-31-70
      • ERASMUS + ID: E10119001
    • Prihlásenie