• Stretnutie so žiakmi súkromnej slovensko-ruskej ZŠ
            • Stretnutie so žiakmi súkromnej slovensko-ruskej ZŠ

            • Dňa 7.12.2021 sa pri príležitostí DOD Gymnázia Alberta Einsteina uskutočnilo priateľské online stretnutie so žiakmi súkromnej slovensko-ruskej ZŠ v Bratislave. Pre žiakov sme mali pripravenú krátku prezentáciu našej školy vo forme videí a ta. Naši vyučujúci pripravili vianočný kvíz, ktorý žiaci zvládli s prehľadom. Žiaci zo súkromnej slovensko-ruskej školy si pre nás pripravili vianočné piesne, ktoré nám na záver zaspievali a zavinšovali  nám všetkým pokojné a požehnané vianočné sviatky prežité v zdraví.

            • Stretnutie s ruským spisovateľom

            • 13.11.21sa v Ruskom centre vedy a kultúry uskutočnilo stretnutie milovníkov ruskej literatúry so známym spisovateľom Jevgenijom Vodolažkinom. Jeho knihy „Авиатор“, „Лавр“, „Оправдание острова“, „Сестра четырёх“ a ďalšie boli preložené do mnohých jazykov sveta. Naši žiaci mali tiež možnosť komunikovať so známym spisovateľom.

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            • V poradí 4. ročník celoslovenskej zbierky Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok? si vyhradil v kalendári termín od 19. novembra do 2. decembra. V tomto čase aj dobrovoľníci z našej školy pripravili svoje malé-veľké krabičky, ktoré potešia seniorov  žijúcich v domovoch dôchodcov. Často je táto krabička jediným darčekom, ktorý dostanú. Do krabičky sme preto zabalili aj „kus svojho srdca“, akoby krabička mala ísť niekomu, koho naozaj milujeme.

                        Ďakujeme všetkým, ktorí sa do aktivity zapojili a veríme, že pri vianočnom stromčeku ich bude hriať dobrý pocit z toho, že niekomu úplne neznámemu urobili práve v tej chvíli radosť.

            • Súťaž ilustrácií k dielam F.M.Dostojevského a N.A.Nekrasova

            • Pri príležitosti jubileí Dostojevského a Nekrasova Moskovská štátna univerzita M. V. Lomonosova v Ruskej Federácii zorganizovala v septembri stretnutie učiteľov ruskej literatúry. Súčasťou tohto stretnutia bola aj súťaž rôznych  kategórii pre žiakov z celého sveta. Žiaci našej školy sa zúčastnili kategórie umeleckej súťaže zobrazenia ilustrácií k dielam Dostojevského a Nekrasova. Súťažiaci sa mohli svojimi výtvormi zapojiť do súťaže do 15. októbra. Aj napriek veľkej konkurencii sa podarilo umiestniť nášmu žiakovi Kornelovi Oravcovi z 2.D. Všetkým zúčastneným ďakujeme a výhercovi srdečne blahoželáme!

            • Oprava kanalizácie

            • Od 22.11. 2021v areáli školy  pokračuje oprava kanalizácie.

              Prosíme  žiakov a zamestnancov školy o zvýšenú opatrnosť!

              Miesto, na ktorom sa realizuje oprava, treba obchádzať po chodníkoch popri budove školy!

              Pri východe a vchode do areálu školy použiť bočné brány!

              Ďakujeme za pochopenie.
              Vedenie školy

            • Beseda s ruskou žurnalistkou

            • Dňa 11. novembra 2021 sa v našom gymnáziu v rámci výstavy Bibliografia uskutočnilo stretnutie s ruskou novinárkou a literárnou kritičkou Natáliou Lomykinou. Natalya je známa knižná recenzentka pre časopisy Forbes a Psychologies Russia a je moderátorkou literárnej relácie Čitateľský denník na rádiu Sputnik. Vyštudovala Fakultu žurnalistiky Moskovskej štátnej univerzity, kde pôsobí ako docentka, kandidátka filologických vied. Laureát ceny „Inšpektor“ v nominácii „Novinár roka“.

            • Projektové dni na prevenciu šikany a kyberšikany

            • Približne tisícka stredoškolákov z desiatich škôl z celého Slovenska mala možnosť zažiť deň plný zážitkových aktivít a venovať sa výlučne téme šikany a kyberšikany. Do projektu šikany a kyberšikany sa zapojilo aj Gymnázium Alberta Einsteina.

              Projektový deň pomohol zapojeným školám posilniť atmosféru bezpečia a rešpektu, ale aj otvoriť tému nepríjemných skúseností so šikanou a celkovo zasiať dôveru do vzájomných vzťahov medzi žiakmi, aj žiakmi a učiteľmi, či inými dospelými zamestnancami školy.

              Vďaka aktívnym učiteľom, ktorí prihlásili svoju školu do projektu Bezpečne v triede a na internete, mohli učitelia a žiaci spoločne upriamiť plnú pozornosť na vzťahy, klímu a preventívne opatrenia voči šikane v škole a v triedach.

              Viac o projekte si môžete prečítať na odkaze:

              Čo priniesli školám projektové dni na prevenciu šikany a kyberšikany? • EDUMA

               

            • Okres Bratislava od 8.11. 2021- "červený okres"

            • Okres Bratislava - "červený okres" (1. stupeň ohrozenia)

              Rodič predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka.

              Rúško a respirátor FFP2

              Povinné je nosenie respirátora v interiéri a rúška v exteriéri na hromadných podujatiach a pri vzdialenosti do 2 metrov.

              Výnimky pri nosení respirátora: 

              Žiaci v škole a pedagogickí zamestnanci v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu nosia rúško (povinné stále zostáva prekrytie horných dýchacích ciest rúškom).

              Ak sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, pôjdu žiaci z triedy, ktorí s ním prišli do kontaktu 2 dni pred testovaním alebo pred objavením sa prvých klinických príznakov, do 10-dňovej karantény.

              Karanténu je možné ukončiť po 7 dňoch od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia a výsledok PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň karantény je negatívny.Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní.Ak je iná osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzkym kontaktom inej pozitívnej osoby), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u tejto osoby v spoločnej domácnosti nepotvrdí ochorenie COVID-19.Ak je žiak označený ako úzky kontakt, zostáva v 10-dňovej karanténe len tento žiak, zvyšok triedy sa vzdeláva prezenčne.

          • Deň jabĺk
            • Deň jabĺk

            • Aj tento rok sme si v našej škole pripomenuli DEŇ JABĹK, ktorý má u nás už dlhoročnú tradíciu. Dobrovoľníci z radov našich žiakov každému pri vstupe do školy ponúkali jablko.

              A prečo práve jablko?

                          Lekári i odborníci na zdravú výživu zdôrazňujú - jablko prospieva zdraviu. Povzbudzuje nervový systém, minerálmi a vitamínmi posilňuje organizmus, môžu si ho dopriať aj pacienti s cukrovkou. Odborníci dodávajú, že jablko má protizápalové, mikrobiologické a krvotvorné účinky.

              Jablko má vplyv na:

              • imunitu - obsahuje vitamín A,
              • vlasy - obsahuje vitamín B,
              • pokožku - obsahuje vitamín B,
              • spánok - obsahuje vitamín B,
              • kosti - obsahuje vitamín C,
              • zuby - obsahuje vitamín B,
              • červené krvinky - obsahuje kyselinu listovú.

              V jednom jabĺčku môžeme nájsť cca 3  g vlákniny.

                          Nepochybne aj preto sa slovo jablko dostalo do ustálených spojení, napríklad: „Denne jedno jablko pre zdravie" alebo „Každý deň  jablko, od lekára ďaleko …“   

            • Workshop Veľvyslanectvo mladých v Divadle A. Bagara

            • Naši úspešní študenti a víťazi celoslovenského kola súťaže Veľvyslanectvo mladých: Hana Lazíková pod vedením p. p. Holíkovej a Jozef Lukniš pod vedením p.p. Horváthovej sa 25.10. zúčastnili workshopu v Divadle A. Bagara v Nitre, kde prezentovali študentom stredných škôl svoje práce v cudzom jazyku.

            • 10-ty ročník podujatia Deň župných škôl

            • „Deň župných škôl”

              Sme radi, že sme sa v piatok 8.10. 2021 zúčastnili akcie "Deň župných škôl” a odpovedali sme na zvedavé otázky žiakov základnych škôl a záujemcov o našu školu. Tešilo nás, že je o našu školu taký veľký záujem. Náš tím žiakov a učiteľov bol pripravený reprezentovať našu školu nie len v bielych plášťoch za vedeckými pokusmi alebo pri odovzdávaní informácií, letákov, ale aj na pódiu plnom spevu.

            • Deň nezábudiek 06. 10. 2021

            • V slovenských mestách sa od 06. októbra začala celonárodná zbierka Dni nezábudiek 2021, ktorá má upozorniť na dôležitosť stigmatizovaných tém duševného zdravia.

              Liga za duševné zdravie (LDZ) SR jej vyhlásením pravidelne nadväzuje na Svetový deň duševného zdravia, ktorý pripadá na 10. októbra. Tento rok je heslom kampane: Vypusťme paru! Naša spoločnosť je pretlakovaná.“  Vnímame, čo sa okolo nás deje a mali by sme sa začať rozprávať o tom, ako nanovo vybudovať znesiteľné spoločenské vzťahy. Duševné zdravie jednotlivca závisí od duševného stavu celej spoločnosti. Čo vy na to?

              Kampaň, ktorej súčasťou je zbierka Dni nezábudiek, sa týka nás všetkých. Gymnázium Alberta Einsteina  sa opäť zapojilo do celoslovenskej zbierky. Študenti 2. E, 2. D, 3. B, 4. E a 5. E  triedy vyzbierali spolu 1 019,59Eur. Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom a aj tým, ktorí prispeli malou finančnou čiastkou. Chráňme si svoje duševné zdravie...

            • Recitačný maratón

            • Международный литературный онлайн - марафон «Читаем Пушкинские строки»

              Žiaci bilingválnej sekcie sa pred ukončením školského roka 2020/2021 zapojili do recitačného online maratónu, ktorý organizovali Ruský dom v Bratislave a Ruské centrum európskeho fondu slovanskej písomnosti a kultúry v Bratislave na počesť medzinárodného dňa ruského jazyka a narodenia významného ruského spisovateľa A. S. Puškina. Žiaci formou videa predniesli básne tohto fenomenálneho ruského poeta, za čo získali účastnícke diplomy, k čomu im srdečne blahoželáme!

              Ocenení žiaci: Samuel Klenovský (2.D), Kornel Oravec (2.D), Lucia Hatalová (2.E), Michaela Habová (5.E)

            • Medzinárodná olympiáda mládeže

            • Medzinárodná olympiáda mládeže Vysokej školy Ekonomiky v Moskve prebieha v ruskom a v anglickom jazyku z rôznych odborov a na rôznych úrovniach:  ruský jazyk, anglický jazyk, umenie, psychológia, matematika, história, dizajn, žurnalistika, právo, sociálne vedy.....Registrácia prebieha online do 10. októbra 2021 :  olymp.hse.ru/inter alebo cez QR kód.

              Po registrácii účastník dostane na svoju uvedenú mailovú adresu prihlasovacie údaje. Bližšie informácie nájdete v prílohe tejto správy.

              Olympiáda sa bude konať online od 20.10. do 30.10. 2021.

              ___________________-2022_2(1).pdf _________________________.docx

            • Súťaž iBOBOR

            • V stredu 6.10.2021 od 8:00 do 16:00 h sa uskutoční tréningové kolo súťaže iBOBOR cez EDUPAGE,  na ktorom sa zúčastnia  žiaci 1. a 2. ročníka v kategórii Junior a žiaci 3. a 4. ročníka a záujemci z vyžších ročníkov v kategórii Seniori podľa pokynov vyučujúceho informatiky alebo sa prihlásia mailom u pani prof. Ďurikovičovej. 

              Tréningové kolo môžu žiaci robiť v škole spolu s učiteľom, alebo si ho môžu urobiť žiaci aj sami doma. Každý žiak obdrží kód, pod ktorým sa prihlási na edupage.

              Hlavná súťaž sa potom bude konať v škole pod dozorom učiteľov v týchto termínoch: 11.11.2021: Juniori a 9.11.2021: Seniori.

            • Otvorenie výstavy „Nesmieme zabudnúť„

            • Na pamiatku obetí  fašizmu Ruská historická spoločnosť,  Fond Dejiny vlasti a Federálna agentúra pripravili unikátnu výstavu s názvom „ Nesmieme zabudnúť „ , slávnostné otvorenie ktorej sa uskutočnilo 26. septembra 2021  v sídle Ústrednej rady Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Prítomným sa prihovoril aj veľvyslanec Ruskej federácie pán Bratčikov  , prítomná bola aj riaditeľka RCVK p. Jepišinová.

                  V kultúrnom programe vystúpili  študentky našej školy Bianka Gavulová (4.D), ktorá zarecitovala úryvok z prózy a Lujza Ďurčanová (4.D) s básňou. Prítomným sa vystúpenie veľmi páčilo a dievčatá odmenili srdečným potleskom.

            • Odovzdávanie domácich Ag testov v 3. kole

            • Od 30.9. 2021 bude prebiehať odovzdávanie domácich Ag testov pre prihlásených žiakov v 3. kole. Zákonný zástupca(plnoletý žiak) preberie od triedneho učiteľa 5 testov na žiaka. 

              Vedenie školy

    • Kontakty

      • Gymnázium Alberta Einsteina
      • +421-2-6345-11-84
      • Einsteinova 35 852 03 Bratislava 5 Slovakia
      • 00605760
      • PaedDr. Monika Kolková tel.: +421-2-6930-70-74 monika.kolkova@einsteinova.sk
      • https://einsteinova.edupage.org/a/administrativa-nepedagogicki-zamestnanci
      • Ing. Zuzana Brajerová, Mgr. Nataša Kubíková tel.: +421-2-6930-70-70 brajerova@einsteinova.sk, kubikova@einsteinova.sk
      • Mgr. Miroslava Mendelová tel.: +421-2-6345- 31-93 mendelova@einsteinova.sk
      • Bratislavský samosprávny kraj, Sabinovská 16, 820 05 Bratislava 25
      • 02 / 6345-31-70
      • ERASMUS + ID: E10119001
    • Prihlásenie