• 2% z dane

            • Milí rodičia, milí priatelia školy,

              práve teraz je aktuálne poukázanie 2% zo zaplatenej dane prostredníctvom vyhlásenia o poukázaní /priložené tlačivo alebo časť tlačiva na podanie daňového priznania pre podnikateľov/.

              Za akúkoľvek pomoc ďakujeme.  

              Vyhlasenie2023.pdf

              Potvrdenie_za_2022.pdf

            • Celoslovenské kolo súťaže Ruské slovo

            • Dňa 17.2. 2023 sa konalo v Košiciach celoslovenské kolo súťaže Ruské slovo.

              V kategórii poézia získala 1. miesto Elizaveta Onishchenko,

              v kategórii pieseň 3. miesto Konstantin Shevtsov a Tamara Madejová, 4. miesto Elizaveta Onishchenko.

              Výhercom srdečne blahoželáme!       PK RUJ

            • MS v zrýchlenom šachu

            • 15.2.2023 sa žiaci našej školy zúčastnili Majstrovstiev Slovenska 4- členných družstiev žiakov SŠ
              v zrýchlenom šachu.
              V silnej konkurencii obsadili krásne 21. miesto – družstvo A a 33. miesto družstvo
              B.

            • Vzdelávacia exkurzia do Hvezdárne a planetária M. R. Štefánika v Hlohovci a Mincovne a Múzea mincí v Kremnici

            • 15. 2. 2023 sme zorganizovali vzdelávaciu exkurziu do  Hvezdárne a planetária M. R. Štefánika v Hlohovci a Mincovne a Múzea mincí v Kremnici. Najprv sme navštívili mesto Hlohovec, ktoré je jedno z niekoľkých miest na Slovensku, kde sa nachádza planetárium. V sále planetária na kupole sme sledovali premietanie oblohy, Slnka, Mesiaca, planét, hviezd, Mliečnej dráhy. Súčasťou projekcie bol aj  model Slnečnej sústavy, Jupiter so štyrmi Galileiho mesiacmi, kométa, meteory a umelá družica Zeme. Keďže nám prialo počasie, využili sme aj možnosť pozorovania Slnka a oboznámenia sa s ďalekohľadom v Pozorovateľni. Lektor bol veľmi ústretový a ochotný odpovedať na otázky.

              V našej ceste sme pokračovali do Kremnice, kde sme najprv navštívili Mincovňu. Mincovňa bola založená v roku 1328 vďaka privilégiu kráľa Karola Róberta. Týmto privilégiom sa zároveň Kremnica stala kráľovským banským mestom a získala mestské privilégiá. Už takmer sedem storočí nepretržite vyrába minciarske produkty, ktoré patria z hľadiska viacerých kritérií medzi špičku vo svete. Prezreli sme si zachovaný súbor historických raziacich strojov značky Vulkan v priestoroch pôvodnej starej raziarne, ktorý tvorí technickú historickú pamiatku nadnárodnej kategórie. Nahliadli sme aj do novej raziarne, kde sa razia slovenské euromince. Počas našej prehliadky razili mince pre Nikaraguu. Na záver sme si na pamiatku mohli každý vyraziť vlastnú mincu. Dokonca aj vstupenka do týchto priestorov mala podobu mince.

              Navštívili sme aj  Múzeum mincí a medailí, kde expozícia Líce a rub peňazí ako jediná u nás komplexne predstavuje dejiny peňazí a medailí na území Slovenska. Žiaci sa mohli oboznámiť s históriou a vývojom platobných prostriedkov na Slovensku od najstarších čias po súčasné mince a bankovky, ako aj dejinami medailérstva, často prostredníctvom unikátnych exponátov. Súčasťou expozície boli aj celky venované histórii samotného mesta, slávneho kremnického baníctva, hutníctva a mincovne.

              V Kremnici sme si prezreli aj niektoré kultúrne pamiatky, napr. Mestský hrad s gotickým kostolom sv. Kataríny, Barokový trojičný stĺp, Hodinovú vežu, atd.

              Exkurzia sa nám vydarila a všetkých obohatila o nové poznatky.

              Mária Chrenová

              Pavel Mesároš

              Eva Magnová

            • Lyžiarsky kurz II. turnus

            • Od 12.2. do 16.2. 2023 absolvujú študenti 1B a 1E lyžiarsky kurz v stredisku Mýto pod Ďumbierom.

              V rámci kurzu okrem lyžovania, navštívili aj jaskyňu a zúčastnili sa zdravotníckeho kurzu. 

              PK TSV

            • SPLEŤ - DIVADELNÉ PREDSTAVENIE

            • Dňa 10. 02. 2023 sme sa so žiakmi 1. E triedy zúčastnili premiéry autorskej inscenácie Spleť od dramatika Jána Šimka, ktorá sa konala v Dome kultúry Zrkadlový háj v Petržalke. Inscenácia je súčasťou repertoáru Divadelného centra v Martine, ktoré sa dlhodobo venuje dokumentárnym divadelným inscenáciám pre mládež.

              Išlo o príbeh o mladých ľuďoch z generácie, ktorá patrí medzi tie najosamelejšie generácie na svete. Hlavnou predstaviteľkou bola Veronika -  Rómka, adoptovaná bielymi rodičmi. Rodičia, čiastočne aj kvôli svojej práci, vytvárali na sociálnych sieťach obraz ideálnej rodiny. Hoci mali svoju dcéru veľmi radi, nezostalo im na ňu veľa času. Ani v škole si Veronika nevedela nájsť priateľov, dokonca bola ochotná akceptovať správanie, o ktorom si neuvedomovala, že je šikanou.  Pre svoj pôvod, výzor, originálne názory aj postoje bola vystavená kyberšikane. V reakcii na svoju inakosť a samotu si na sociálnych sieťach vytvorila virtuálny profil Bianky.

              Divadelné predstavenie môže slúžiť aj ako prevencia proti kyberšikane. Po predstavení sa uskutočnila diskusia s tvorcami a odborníkmi o témach inscenácie aj nástrojoch v online a offline priestore, ktoré môžu mladým ľuďom pomôcť nájsť cestu von. A najmä pre tých, ktorí potrebujú pomoc a nevedia si ju nájsť medzi kamarátmi, zároveň existuje internetová poradňa pre mladých IPečko.sk

              Mgr. Eva Magnová

            • FINN KVÍZ

            • Blahoželáme Filipovi Malcherovi z 2.D,
              ktorý sa v súťaži FINN kvíz zameranú na finančnú gramotnosť, umiestnil

              na 3. mieste v krajskom kole.

              Finančnú výhru za nadáciu NN-ľuďom mu bola odovzdať osobne

              pani Ingrid Zelina.

            • POĎAKOVANIE – DARČEKY PRE ŽIVOT

            • Milí rodičia, milí študenti!

              Chcela by som Vám poďakovať za finančný príspevok, ktorý sa nám podarilo vyzbierať. Najviac prispela 4.B trieda ako kolektív. Najväčšie úsilie patrí študentke z 3. A triedy, Lenke Hideghéthyovej, ktorá prispela sumou 30, 70 Eur za odovzdané PET fľašky určené na recykláciu. Spolu sme vyzbierali 105, 80 Eur.  

              Váš darček pomôže zachraňovať životy detí v krajinách, v ktorých zúria vojny alebo ich pustošia prírodné katastrofy. Aj vďaka Vám bude môcť na ich tváričkách opäť zažiariť úsmev.

              Za spoluprácu a ochotu pomáhať všetkým ďakuje koordinátorka projektu Škola priateľská deťom

              Mgr. Eva Magnová. 

            • Lyžiarsky kurz I. turnus

            • Od 5.2. do 10.2. 2023 absolvujú študenti 1A a 1D lyžiarsky kurz v stredisku Mýto pod Ďumbierom.

              V rámci kurzu okrem lyžovania, navštívili aj jaskyňu a zúčastnili sa zdravotníckeho kurzu. 

              PK TSV

               

            • Exkurzia Poľsko: Wieliczka, Krakow a Osvienčim

            • Žiaci 3.A a 3B sa v dňoch 1.-3.2.2023 zúčastnili geograficko – dejepisnej exkurzie v Poľsku.

              Prvou zastávkou po náročnej ceste bola soľná baňa Wieliczka, kde sme rozprúdili krv zostupom po 380 schodoch do hĺbky 135 metrov. Podzemím nás sprevádzala pani sprievodkyňa Martuška, ktorá nám trpezlivo vysvetľovala fakty aj legendy.

              Druhý deň sme spoznávali Krakow – opäť s pani Martou. Navštívili sme hradný vrch Wawel – sídlo poľských kráľov aj katedrálu. Veríme, že tajné želania vyslovené pri dotyku zvonu Zygmund sa nám skutočne splnia. Poobede sme prešli centrom mesta so zastávkou na Hlavnom námestí, v historickej tržnici Sukienice, na Jagellonskej univerzite a v židovskej štvrti Kazimierz.

              Posledný deň sme navštívili Múzeum Auschwitz-Birkenau v Osvienčime, kde nacizmus ukázal jednu zo svojich mnohých krutých tvárí. Verím, že expozície nás utvrdili v presvedčení , že extrémizmus nie je správnou cestou.

              Miroslava Mendelová

              Andrej Loffay

              Sabína Štefulová

            • Ekonomická olympiáda

            • Dňa 6.2. 2023  štyria naši žiaci reprezentovali naše gymnázium na krajskom kole Ekonomickej olympiády na pôde Ekonomickej univerzity v Bratislave.

              V Bratislavskom samosprávnom kraji bojovalo o postup do krajského kola tejto prestížnej olympiády 25 stredných škôl. Zúčastnilo sa spolu 747 žiakov. Zo školských kôl postupilo 88 žiakov. Z našej školy sa prebojovali medzi najlepších Nina Vlková, Lukáš Schwandtner, Maxim Hubina a Ján Holečka.

              Držíme im palce v ďalšom postupe!

            • Európska súťaž v štatistike

            • ESC je súťaž, ktorú organizuje Eurostat (štatistický úrad Európskej únie) a participujúce národné štatistické úrady EÚ so zámerom zvýšiť štatistické povedomie, gramotnosť a záujem o oficiálnu štatistiku medzi žiakmi a učiteľmi.

              Do národného kola Európskej súťaže v štatistike 2022/2023 sa zaregistrovalo celkovo 332 tímov. Zo zapojených tímov testy zvládlo výborne 50 tímov, ktorým sa podarilo dosiahnuť 75 a viac bodov a postúpiť do 2. etapy národného kola.

              Kategória A tím Esencia – z 3.D Samuel Klenovský a Vladimír Kasthanov

              Kategória B tím Muskatus – z 2.D Filip Malcher, Ján Holečka, Aris Avgoustis

              Do 2.etapy národného kola postúpil tím v MUSKATUS.

              Držíme im palce.                                                                               Ing. Monika Ďurikovičová

               

            • POZVÁNKA JUNIOR INTERNET

            • AMAVET vyhlasuje 18. ročník jedinečnej konferenčnej súťaže JUNIOR INTERNET.

              Súťažné kategórie: JuniorWEB – webové stránky, JuniorDESIGN – digitálne grafické práce a digitálny dizajn, JuniorBLOG – blogy a vlogy, ale aj obsah na sociálnych sietí (napr. vlastný profil) JuniorAPP – mobilné aplikácie, JuniorLEARN – weby a aplikácie využiteľné vo vzdelávaní a JuniorTEXT – texty na určenú tému.

              V spolupráci so Zastúpením Európskej komisie na Slovensku vyhlasujú tému v kategórii JuniorTEXT

              Téma : Ako prežijem túto dobu?

              Môžu napísať esej, úvahu, báseň alebo aj prejav. Fantázií sa medze nekladú.

              Ak máš záujem, prihlás sa na hodine informatiky.

      • Kontakty

        • Gymnázium Alberta Einsteina
        • +421-2-6345-11-84
        • Einsteinova 35 852 03 Bratislava 5 Slovakia
        • 00605760
        • PaedDr. Monika Kolková tel.: +421-2-6930-70-74 monika.kolkova@einsteinova.sk
        • https://einsteinova.edupage.org/a/administrativa-nepedagogicki-zamestnanci
        • Ing. Zuzana Brajerová, Mgr. Nataša Kubíková tel.: +421-2-6930-70-70 brajerova@einsteinova.sk, kubikova@einsteinova.sk
        • Mgr. Miroslava Mendelová tel.: +421-2-6345- 31-93 mendelova@einsteinova.sk
        • Bratislavský samosprávny kraj, Sabinovská 16, 820 05 Bratislava 25
        • 02 / 6345-31-70
        • ERASMUS + ID: E10119001
      • Prihlásenie