• Postup do Celoslovenského kola SOČ

            • Študentka našej školy Zuzana Ševčovičová  zo 4.D dosiahla mimoriadny úspech. So svojou prácou  v kategórii Biológia - Gény ako evidencia evolúcia obsadila na Krajskom kole 1.miesto a tým si zabezpečila postup do Celoslovenského kola. Blahoželáme a želáme úspech aj v ďalšom kole.

            • Rusko mojimi farbami

            • V dňoch 6. až 24. apríla Veľvyslanectvo Ruskej federácie na Slovensku a Ruské centrum vedy a kultúry v Bratislave usporiadali tematickú umeleckú súťaž detskej kresby „Rusko mojimi farbami pri príležitosti 75. výročia víťazstva v druhej svetovej vojne. Žiaci nášho gymnázia z 1.В a 1.E triedy sa taktiež zúčastnili tejto sutaže. Predstavili krásne výkresy, pripomínajúce každému, že mier nie je samozrejmosťou a je dôležité pamätať na hrdinov, ktorí pre nás tento mier vybojovali.

              Ďakujeme všetkým žiakom za účasť.

            • Úspech v Krajskom kole SOČ

            • Na Krajskom kole SOČ sa Simona Garanová umiestnila na výbornom druhom mieste v kategórii Voľný ćas s prácou: Terapeutická činnosť so psami - canisterapia. Blahoželáme.

            • Euroscola 2020

            • Euroscola_2020.doc

              Bonjour Strasbourg!

                 Naša práca v projekte Euroscola vyvrcholila 27. februára 2020, keď sa 23 žiakov našej školy spolu s pedagogickým dozorom stalo na jeden deň súčasťou Európskeho parlamentu v Štrasburgu.  Nádherná moderná budova v zelenej časti mesta, neodmysliteľná bezpečnostná kontrola a potom spevavé Bonjour, ktorým nás vítali pracovníci Parlamentu – takto sa začínal náš veľký deň. 

                 Priznáme sa bez mučenia, do budovy sme vstupoval s malou dušičkou, pretože sme vedeli, že po celý deň budeme komunikovať len v cudzom jazyku s rovesníkmi z 19 krajín Európskej únie. Už doma sme boli rozdelení do šiestich skupín, ktoré sa zaoberali rôznymi témami . Počas dňa sme viedli bohaté diskusie v pracovných skupinách na aktuálne témy súčasnosti zamerané na problematiku prisťahovalectva, zamestnanosti mladých ľudí, či budúcnosti Európy. Všetci účastníci tohto pracovného dňa, teda i my, sme sa s budovou Európskeho parlamentu v Štrasburgu rozlúčili vypočutím si hymny EÚ a vlajkovým pochodom. Návšteva Európskeho parlamentu bola pre nás nezabudnuteľná skúsenosť, odniesli sme si  mnoho zážitkov, skúseností, poznatkov a nadobudli aj nových kamarátov, rovesníkov z ostatných krajín EÚ. Teraz, na vlastnej koži, sme pocítili, aké je dôležité učiť sa - a bola to škola, na ktorú tak ľahko nezabudneme.  Je životne dôležité pre mladých (ale iste nielen pre nich) učiť sa, ale nielen cudzie jazyky, ale aj všetko ostatné - od informatiky, cez dejepis a chémiu až po geografiu. 

                 Celkovo náš deň v EP hodnotíme vysoko pozitívne, pretože príležitosť vyskúšať si prácu europoslancov a vidieť priestory, kde pracujú sa nenaskytá  často a je celkom jedinečná. Veľmi sa nám páčili aktivity v medzinárodných skupinách. Vďaka nim sme spoznali mladých ľudí iných krajín, jazykov a kultúr z celej EÚ. Mohli sme si v praxi vyskúšať naše schopnosti komunikovať v cudzích jazykoch, čo sa s hodinami v škole, ktoré sú zamerané viac na gramatiku, nedá porovnať.     

                 Euroscola je úžasný projekt, ktorý spája mladých ľudí z celej Európy. Sme veľmi vďační ľuďom, ktorí ho vymysleli, uviedli do života a doteraz ho podporujú. Vďaka nemu sme mali možnosť nadviazať nové priateľstvá, reprezentovať našu školu, mesto i Slovensko , ale zároveň aj pocítiť hrdosť na to, že sme euroobčanmi a nimi chceme aj zostať.

              Za všetkých zúčastnených euroscolák Jakub.

               

               

            • Celoslovenské kolo recitačnej súťaže „ Ruské slovo“

            •      Dňa 28.02.2020 sa v Košiciach konal 14. ročník celoslovenského kola súťaže v prednese poézie a prózy „ Ruské slovo „ . Téma tohto ročníka- Ďakujeme za mier !, bola venovaná 75. výročiu víťazstva nad fašizmom vo Veľkej vlasteneckej vojne 1941-1945.

                 Cieľom súťaže bolo prehľbiť záujem žiakov o ruský jazyk a ruskú kultúru, rozvíjať estetické cítenie, komunikačné a interpretačné zručnosti žiakov a propagácia hodnotnej ruskej literatúry.

               Umiestnenie našich študentov:

              Prednes poézie SŠ     Lujza Mária Ďurčanová /2.D/      1. miesto

              Prednes prózy SŠ       Bianka Gavulová /2.D/         1. miesto

              Spev III.kat.     Einsteinovci - Jana Sapozhnikova, Aida Gevorgian /4.E/ Simona Garanová /4.D/   1.miesto

                   Za vzornú reprezentáciu gymnázia A. Einsteina a výborné umiestnenie patrí dievčatám veľká pochvala a srdečná gratulácia!

               

               

               

               

               

               

            • Usmernenie k šíreniu koronavírusu

            •  V súvislosti so šírením respiračného ochorenia vyvolaného novým koronavírusom COVID-19 zasadala Bezpečnostná rada SR, na ktorej boli prijaté konkrétne opatrenia a určila, ako v danej situácii postupovať.Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR vydalo v tomto kontexte usmernenie pre školy a školské zariadenia.     V prípade, že žiaci alebo zamestnanci rezortu školstva boli a vrátili sa v najbližšom období z oblastí, kde sa potvrdil výskyt koronavírusu, musia takéto osoby v najbližších 14 dňoch od návratu kontrolovať svoj zdravotný stav.      V prípade, že sa u ktorejkoľvek osoby, ktorá sa nachádzala v oblastiach, kde sa vírus vyskytol, objavia vyššie uvedené symptómy za obdobie 14 dní, a to najmä zvýšená teplota, kašeľ, bolesti v hrdle, musí:

              • ostať doma, nechodiť priamo k lekárovi, kontaktovať lekára telefonicky, popísať mu symptómy a riadiť sa jeho príkazmi,
              • v prípade, že lekár na základe popísaných symptómov rozhodne, že daná osoba musí byť hospitalizovaná, pošle lekár pre danú osobu špeciálnu sanitku. Každopádne nesmie takáto osoba chodiť sama na pohotovosť alebo na infekčné oddelenie,
              • v prípade, že symptómy nebudú ťažké, môže obvodný lekár rozhodnúť, že osoba ostane v domácej karanténe,
              • v prípade, že sa vyskytne podozrenie u žiaka bývajúceho na internáte, je potrebné postupovať obdobne.

                   Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky dôrazne NEODPORÚČA v súčasnej dobe organizovanie akýchkoľvek výletov, exkurzií a iných podujatí do oblastí s potvrdeným výskytom koronavírusu.     Pre materské školy, základné školy, stredné školy, vysoké školy, školské zariadenia, študentské domovy a internáty ministerstvo školstva odporúča dodržiavať všeobecné preventívne ochranné opatrenia:

              • pravidelne si umývať ruky mydlom a vodou po dobu najmenej 20 sekúnd alebo použiť dezinfekčný prostriedok na báze alkoholu. Nedotýkať sa očí, nosa a úst neumytými rukami,
              • pri kašľaní zakryť ústa a nos jednorazovou vreckovkou a následne ju zahodiť do koša,
              • vyvarovať sa úzkeho kontaktu s ľuďmi, ktorí majú príznaky infekcie dýchacích ciest a ktorí majú najmenej jeden z nasledujúcich príznakov: horúčka, kašeľ, bolesť hrdla a dýchavičnosť.

                   Vylúčenie z vyučovania žiakov, ktorí neprejavujú príznaky ochorenia len z dôvodu, že boli na pobyte v oblastiach postihnutých výskytom koronavírusu, nie je možné, ak žiak plní povinnú školskú dochádzku. V ostatných prípadoch (napr. materská škola) je na zvážení riaditeľa školy po dohode so zákonným zástupcom dieťaťa. Pokiaľ sa u detí a žiakov neobjavia klinické príznaky respiračného ochorenia, nie je dôvod ich obmedzovať. Zároveň je potrebné apelovať na rodičov, aby neposielali do školy dieťa s príznakmi ochorenia.     Takýto postup obdobne platí aj pre zamestnancov rezortu školstva.

            • Zahájenie projektu "Výmenný pobyt študentov v rodinách"

            •     Aby sme lepšie porozumeli krajine, ktorej jazyk študujeme, musíte v nej aspoň nejaký čas žiť. Preto sme v našej škole začali realizovať projekt, ktorý nám umožní stráviť niekoľko dní v ruských rodinách. V piatok 31. januára 2020 sa uskutočnilo prvé online zoznamovanie so žiakmi moskovskej školy č. 7, s ktorou budeme spolupracovať. Nielen že sme sa zoznámili, ale sme sa aj porozprávali o našich školách, učiteľoch, hodinách. Sme rôzni, ale to je podstata nášho projektu: zistiť a pochopiť, ako ľudia žijú v Rusku, a následne ukázať, ako žijeme my na Slovensku.

                 Чтобы лучше понять страну, язык которой мы изучаем, необходимо пожить в ней хотя бы некоторое время. Поэтому мы в нашей школе начинаем реализовывать проект, который позволит нам пожить в русских семьях. В пятницу, 31.01.2020, состоялось первое online знакомство с ребятами из московской школы №7, с которой мы начали сотрудничать. Мы не только познакомились друг с другом, но и рассказали о наших школах. Мы разные, но именно в этом суть нашего проекта: узнать и понять как живут люди в России, и в свою очередь показать как живем мы в Словакии.

               

               

            • OZNAM ŠKOLSKEJ JEDÁLNE

            • Oznamujeme všetkým stravníkom v školskej jedálni, že obedy od februára budú mať aktívne v čipovom systéme až po úhrade stravy. Potvrdenie o úhrade predložte vedúcej školskej jedálne osobne (možné aj v utorok 4.2.2020 do 8:00 hod.) . Systém prihlásenia obedov na mesiac je rovnaký ako pri lístkovom systéme v minulosti.

            • Ruské slovo 2020

            • В пятницу, 7.02.2020, в РЦНК состоялся 14-й краевой тур литературно-поэтического конкурса «Русское слово», который в этом годупосвящен 75-летию Победы над фашизмом. «Спасибо за мир!» - тема нынешнего конкурса. Своими выступлениями участники отдали должное памяти живущим и погибшим воинам, которые во время Второй мировой войны сражались за свободу и независимость будущих поколений.

              В конкурсе приняло участие 6 школ западного края Словакии. 16 участников в различных категориях продемонстрировали жюри и зрителям свое мастерство.

              Результаты конкурса следующие: В категории «Поэзия» первое место получила Луиза Мария Дурчанова из гимназии Альберта Эйнштейна. Второе место – Виктория Иллешова из гимназии Ивана Горвата. Третье место –Марко Ганушка из гимназии Ивана Горвата.

              В категории «Проза» первое место заняла Бьянка Гавулова из гимназии Альберта Эйнштейна. Второе место досталось Мишке Габовой также из нашей гимназии. Третье место – Луция Бацманякова из гимназии Папанка.

              В категории «Песня (соло)» наша гимназия также была успешной. Первое место получила Наталья Грчова. Второе – Виктория Иллешова (гимназия Ивана Горвата), а третье – Аида Геворгиян из гимназии Альберта Эйнштейна.

              В категории «Песня (группа)» наши «Эйнштейнки» были вне конкуренции.

              Поздравляем всех победителей с победой! Желаем им удачи в целословацком конкурсе, который пройдет в конце февраля в Кошицах.

               

               

              V piatok 7. februára 2020 v RCVK sa konalo 14. regionálne kolo literárno-poetickej súťaže Ruské slovo, ktoré sa tento rok venuje 75. výročiu víťazstva nad fašizmom. „Ďakujeme za mier!“ je téma tejto súťaže. Účastníci svojimi vystúpeniami vzdali hold pamiatke živých a mŕtvych vojakov, ktorí počas Druhej svetovej vojny bojovali za slobodu a nezávislosť budúcich generácií.

              Súťaže sa zúčastnilo 6 škôl západneho regiónu Slovenska. Porota a diváci predviedli svoje zručnosti 16 účastníkov v rôznych kategóriách.

              Výsledky súťaže sú nasledujúce: V kategórii „Poézia“ získala Lujza Mária Durčanova z Gymnázia Alberta Einsteina prvé miesto. Druhé miesto - Victoria Illešová zo školy Ivana Horvátha. Tretie miesto - Marko Hanuška z gymnázia Ivana Horvátha.

              V kategórii "Próza" získala prvémiesto Bianca Gavulová z Gymnázia Alberta Einsteina. Druhé miesto obsadila Miška Gabová z našejškoly. Tretie miesto - Lucia Bacmaňaková z gymnázia J. Papánka.

              Aj v kategórii „Pieseň (sólo)“ bolo úspešné naše gymnázium. Prvé miesto získala Natalia Grčová. Druhá je Victoria Illešová (Gymnázium Ivana Horvátha) a tretia je Aida Gevorgyan z Gymnázia Alberta Einsteina.

              V kategórii „Pieseň (skupina)“naše „Einsteinky“ nemali konkurenciu.

              Gratulujeme všetkým víťazom k víťazstvu! Prajeme im veľa šťastia v celoslovenskej súťaži, ktorá sa uskutoční na konci februára v Košiciach.

               

            • Opäť sme merali vo vysokoškolskom fyzikálnom „labáku“

            • Ani tento rok sme nevynechali meranie z fyziky na FEI STU v Bratislave. Tentokrát ho absolvovali vybraní študenti zo IV. D a IV. E . S veľkým záujmom určili hodnotu tiažového zrýchlenia, odmerali rýchlosť zvuku, overili zákon zachovania energie a hybnosti a pracovali s infračerveným žiarením. Presvedčili sa o tom, že aj takýmto spôsobom sa dá vyučovať fyzika.

            • Москва зимняя - 2020. Zimná Moskva 2020

            •      В этом году в январе мы вновь побывали в московской школе русско-словацкой дружбы. На этот раз тема нашего выступления была посвящена 75-летию Победы над фашизмом. «Спасибо за мир!» - так называлось наше выступление перед российскими ветеранами, преподавателями и школьниками. Свое выступление мы подготавливали задолго до поездки в Москву. Мы приняли участие в акции «Дорога памяти», проходившей в Словакии; мы встретились с людьми, которые больше нас знают о войне. В России чтят память не только о погибших воинах, но и высоко ценят тех, кто пережил войну. Наша встреча в школе была трогательной и эмоциональной. Однако у нас было время и погулять по зимней Москве, которая очень красива в новогодние праздники. Особенно запомнилась ВДНХ, где мы катались на коньках.
                   Нам не хотелось уезжать из Москвы, поэтому мы говорим лишь: «До свидания!»

              V januári tohto roku opäť naši žiaci navštívili školu rusko-slovenského priateľstva v Moskve. Téma nášho projektu bola venovaná 75- emu výročiu víťazstva nad fašizmom. "Vďaka za mier!" - názov nášho vystúpenia pred veteránmi, žiakmi  a učiteľami  moskovskej školy. Stretnutie v škole bolo záživné a emocionálne. Rozprávali sme sa s ľuďmi, ktorí 2. svetovú vojnu prežili.

    • Kontakty

      • Gymnázium Alberta Einsteina
      • +421-2-6345-11-84
      • Einsteinova 35 852 03 Bratislava 5 Slovakia
      • 00605760
      • PaedDr. Monika Kolková tel.: +421-2-6930-70-74 monika.kolkova@einsteinova.sk
      • https://einsteinova.edupage.org/a/administrativa-nepedagogicki-zamestnanci
      • Ing. Zuzana Brajerová, Mgr. Nataša Kubíková tel.: +421-2-6930-70-70 brajerova@einsteinova.sk, kubikova@einsteinova.sk
      • Mgr. Miroslava Mendelová tel.: +421-2-6345- 31-93 mendelova@einsteinova.sk
      • Bratislavský samosprávny kraj, Sabinovská 16, 820 05 Bratislava 25
      • 02 / 6345-31-70
      • ERASMUS + ID: E10119001
    • Prihlásenie