• Deň nezábudiek 06. 10. 2021

            • V slovenských mestách sa od 06. októbra začala celonárodná zbierka Dni nezábudiek 2021, ktorá má upozorniť na dôležitosť stigmatizovaných tém duševného zdravia.

              Liga za duševné zdravie (LDZ) SR jej vyhlásením pravidelne nadväzuje na Svetový deň duševného zdravia, ktorý pripadá na 10. októbra. Tento rok je heslom kampane: Vypusťme paru! Naša spoločnosť je pretlakovaná.“  Vnímame, čo sa okolo nás deje a mali by sme sa začať rozprávať o tom, ako nanovo vybudovať znesiteľné spoločenské vzťahy. Duševné zdravie jednotlivca závisí od duševného stavu celej spoločnosti. Čo vy na to?

              Kampaň, ktorej súčasťou je zbierka Dni nezábudiek, sa týka nás všetkých. Gymnázium Alberta Einsteina  sa opäť zapojilo do celoslovenskej zbierky. Študenti 2. E, 2. D, 3. B, 4. E a 5. E  triedy vyzbierali spolu 1 019,59Eur. Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom a aj tým, ktorí prispeli malou finančnou čiastkou. Chráňme si svoje duševné zdravie...

            • Recitačný maratón

            • Международный литературный онлайн - марафон «Читаем Пушкинские строки»

              Žiaci bilingválnej sekcie sa pred ukončením školského roka 2020/2021 zapojili do recitačného online maratónu, ktorý organizovali Ruský dom v Bratislave a Ruské centrum európskeho fondu slovanskej písomnosti a kultúry v Bratislave na počesť medzinárodného dňa ruského jazyka a narodenia významného ruského spisovateľa A. S. Puškina. Žiaci formou videa predniesli básne tohto fenomenálneho ruského poeta, za čo získali účastnícke diplomy, k čomu im srdečne blahoželáme!

              Ocenení žiaci: Samuel Klenovský (2.D), Kornel Oravec (2.D), Lucia Hatalová (2.E), Michaela Habová (5.E)

            • Medzinárodná olympiáda mládeže

            • Medzinárodná olympiáda mládeže Vysokej školy Ekonomiky v Moskve prebieha v ruskom a v anglickom jazyku z rôznych odborov a na rôznych úrovniach:  ruský jazyk, anglický jazyk, umenie, psychológia, matematika, história, dizajn, žurnalistika, právo, sociálne vedy.....Registrácia prebieha online do 10. októbra 2021 :  olymp.hse.ru/inter alebo cez QR kód.

              Po registrácii účastník dostane na svoju uvedenú mailovú adresu prihlasovacie údaje. Bližšie informácie nájdete v prílohe tejto správy.

              Olympiáda sa bude konať online od 20.10. do 30.10. 2021.

              ___________________-2022_2(1).pdf _________________________.docx

            • Súťaž iBOBOR

            • V stredu 6.10.2021 od 8:00 do 16:00 h sa uskutoční tréningové kolo súťaže iBOBOR cez EDUPAGE,  na ktorom sa zúčastnia  žiaci 1. a 2. ročníka v kategórii Junior a žiaci 3. a 4. ročníka a záujemci z vyžších ročníkov v kategórii Seniori podľa pokynov vyučujúceho informatiky alebo sa prihlásia mailom u pani prof. Ďurikovičovej. 

              Tréningové kolo môžu žiaci robiť v škole spolu s učiteľom, alebo si ho môžu urobiť žiaci aj sami doma. Každý žiak obdrží kód, pod ktorým sa prihlási na edupage.

              Hlavná súťaž sa potom bude konať v škole pod dozorom učiteľov v týchto termínoch: 11.11.2021: Juniori a 9.11.2021: Seniori.

            • Otvorenie výstavy „Nesmieme zabudnúť„

            • Na pamiatku obetí  fašizmu Ruská historická spoločnosť,  Fond Dejiny vlasti a Federálna agentúra pripravili unikátnu výstavu s názvom „ Nesmieme zabudnúť „ , slávnostné otvorenie ktorej sa uskutočnilo 26. septembra 2021  v sídle Ústrednej rady Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov. Prítomným sa prihovoril aj veľvyslanec Ruskej federácie pán Bratčikov  , prítomná bola aj riaditeľka RCVK p. Jepišinová.

                  V kultúrnom programe vystúpili  študentky našej školy Bianka Gavulová (4.D), ktorá zarecitovala úryvok z prózy a Lujza Ďurčanová (4.D) s básňou. Prítomným sa vystúpenie veľmi páčilo a dievčatá odmenili srdečným potleskom.

            • Odovzdávanie domácich Ag testov v 3. kole

            • Od 30.9. 2021 bude prebiehať odovzdávanie domácich Ag testov pre prihlásených žiakov v 3. kole. Zákonný zástupca(plnoletý žiak) preberie od triedneho učiteľa 5 testov na žiaka. 

              Vedenie školy

            • Noc výskumníkov – spoznaj svojho vedca

            • V rámci festivalu „Noc výskumníkov“ sa naša škola zapojila do jedinečného projektu Navštív školu – Spoznaj svojho vedca, prepájajúci školy a vedcov na Slovensku. Vďaka tomu dňa 24.9.2021 v triede 2.E prebehlo online stretnutie s vedkyňou RNDr. Veronikou Talafovou, ktorá nám sprostredkovala na online interaktívnej aktivite a prednáške tému :

                „Môže Spidermanova pavučina zastaviť  vlak  v plnej rýchlosti?“. Žiaci využívajúc poznatky matematiky, fyziky, chémie a biológie, počítali navrhnutý príklad a rozmýšľali nad pevnosťou a využitím tohto prírodného materiálu – pavučiny.

              Vedkyňa študuje na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, Prírodovedecká fakulta, odbor Biofyzika. Témou jej PhD. práce je: Štúdium biofyzikálnych vlastností rekombinantného pavúčieho proteínu  z európskeho záhradného pavúka Araneus diadematus.  Štúdium vykonáva pod vedením Prof. Scheibela, Kateda Biomateriálov z ich partnerskej univerzity v Bayreuthe v Nemecku.  Spolupracujú na využití  pavúčieho proteínu a snažia sa o jeho využitie v materiálovom inžinierstve.

              A má pre našich študentov pekný odkaz a povzbudenie:

              Budúcnosť patrí vede a tým, ktorí sa s ňou skamarátia.

              Týmto jej srdečne ďakujeme a tešíme sa na ďalšiu spoluprácu.

                                                                                                                        Ing. Monika Ďurikovičová

            • Bratislava -oranžový okres 4.10.-10.10. 2021

            • Zákonný zástupca(plnoletý žiak) predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich kalendárnych dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka

              Ak sa v triede vyskytne žiak alebo zamestnanec pozitívny na ochorenie COVID-19, pôjdu žiaci z triedy, ktorí s ním prišli do kontaktu 2 dni pred testovaním alebo pred objavením sa prvých klinických príznakov, do 10-dňovej karantény.

              Ukončenie karantény:

              Karanténu je možné ukončiť po 7 dňoch od posledného kontaktu s osobou pozitívnou na ochorenie COVID-19, ak sa u osoby v karanténe nevyskytuje ani jeden z klinických príznakov ochorenia a výsledok PCR testu vykonaného najskôr v 5. deň karantény je negatívny.

              Ak sa osoba pozitívna na ochorenie COVID-19 vyskytne v domácnosti žiaka, zostáva v karanténe len tento žiak. Jeho trieda pokračuje v prezenčnom vyučovaní.

              Ak je iná osoba v domácnosti žiaka v karanténe (je úzkym kontaktom inej pozitívnej osoby), žiak môže chodiť do školy do momentu, pokiaľ sa u tejto osoby v spoločnej domácnosti nepotvrdí ochorenie COVID-19.

              Ak je žiak označený ako úzky kontakt, zostáva v 10-dňovej karanténe len tento žiak, zvyšok triedy sa vzdeláva prezenčne.Rodič má povinnosť nahlásiť karanténu žiaka detskému lekárovi, ktorý na jeho karanténu dohliada.V prípade, že žiak alebo zamestnanec spĺňa výnimku z karantény, odporúčame rodičovi alebo zamestnancovi, aby o tom informoval školu prostredníctvom formuláru „Oznámenie o výnimke z karantény“.

              Vedenie školy

            • Grafická súťaž "Mars náš domov?"

            • Študentky a študenti,

              v rámci informatiky (ale i pre žiakov, ktorí už inf nemajú) na našej škole vyhlasujeme grafickú súťaž .

              Téma: „ Mars náš domov?”  V rámci tejto témy môžete prostredníctvom svojich grafických návrhov prezentovať predstavu života na inej planéte, technické vymoženosti, ktoré nám môže táto planéta ponúknuť.

              Grafické návrhy poslať do 29.9.2021 do 21:00h na mail: brajerova@einsteinova.sk a durikovicova@einsteinova.sk

              Technické parametre grafického návrhu: formát – PDF alebo JPEG, veľkosť – do 6 MB; technika – počítačová grafika, ktorý je vytvorený prostredníctvom zaznamenávacích technických prostriedkov a môže byť upravovaný postredníctvom grafických programov.

               

              Najlepšie práce postupujú do súťaže, ktorú vyhlasuje Centrum vedecko-technických informácií SR, ktorá sa uskutoční v rámci Týždňa vedy a techniky na Slovensku 2021. Hlavným organizátorom Týždňa vedy a techniky na Slovensku 2021 je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR.

              Tešíme sa na vaše grafické návrhy

              Tím informatikov

            • Nebilingválne triedy – učebnice RUJ

            • Študenti nebilingválnej sekcie, ktorí sa učia ruštinu, si učebnice ruského jazyka objednávajú individuálne (napr. na martimus.sk)

              1. ročník „Радуга 1 по-новому» + pracovný zošit.

              2. ročník „Радуга 2 по-новому» + pracovný zošit.

              3. ročník „Радуга 3 по-новому» + pracovný zošit.

              4. ročník „Радуга 4 по-новому» + pracovný zošit.

            • Bilngvále triedy - učebnice RUJ

            • Študenti bilingválnej sekcie si učebnice ruského jazyka objednávajú individuálne sami, napr. na www.martinus.sk

              1. ročník: "Радуга-1 по-новому" + pracovný zošit, "Радуга-2 по-новому" + pracovný zošit, "Радуга-3 по-новому" + pracovný zošit.

              2. ročník: "Радуга-4 по-новому" + pracovný zošit.

              3. ročník: "Радуга-5 по-новому" + pracovný zošit.

            • Veľký úspech Gymnázia Alberta Einsteina

            • V celoslovenskom kole projektu Veľvyslanectvo mladých 2021 získala 1. miesto a titul Veľvyslanec mladých pre stredné školy na rok 2021 študentka Gymnázia Alberta Einsteina Hana Lazíková z 3.B triedy so svojim projektom v anglickom jazyku pod názvom "Vráťme prírode, čo jej patrí!" 

              Tretie miesto  s kultúrno-spoločenským projektom "Einsteinka" v ruskom jazyku získali Barbora Posilná a Jozef Lukniš zo 4. ročníka bilingválnej sekcie.

              Srdečne blahoželáme a tešíme sa z úspechu!!!

              Clanok_BSK      Clanok_Zensky_Web

              Hlavným cieľom projektu je dať mladým ľuďom možnosť zapojiť sa do diania mesta, obce, spoločnosti, podnecuje ich k aktivite, rozširuje ich obzory v environmentálnej a celospoločenskej problematike, v neposlednom rade vytvára kontakty s veľvyslancami a manažmentom nádnárodných spoločností, ktorí sú členmi poroty.

            • Krst školského časopisu

            • Dňa 14. 6. 2021 sa na  škole konal krst nášho školského časopisu Vytesané do kameňa. Celý deň sme sa rozhodli zasvätiť žurnalistike. Našimi hosťami boli šéfredaktor spravodajského webu Aktuality. sk pán Peter Bárdy a televízny moderátor a redaktor pán Viktor Vincze. Akciu sme otvorili besedou s pánom Bárdym.

              Po príchode Viktora Vinczeho sa najskôr uskutočnil samotný krst časopisu. S pánom Vinczem sme absolvovali ešte na jeseň online besedu o ekológii a práve pre tento náš spoločný pohľad na danú problematiku sme si ho vybrali za krstného otca nášho časopisu. Krstilo sa symbolicky kamienkami a taktiež aj pán Bárdy sa ujal tejto funkcie a teda obaja zaželali časopisu všetko dobré.

              Nasledovala debata s Viktorom Vincze, ktorý nám priblížil prácu moderátora a redaktora. Po nej nasledovala krátka prehliadka školy.

              Obidve besedy sa niesli v uvoľnenej atmosfére a naši žiaci získali lepší pohľad na novinársku prácu.

               

          • Hurá von s Pl@ntNetom
            • Hurá von s Pl@ntNetom

            • Naša škola sa zapojila do projektu Hurá von s Pl@ntNetom a dokonca sme vyhrali aj pobyt v Zaježovej. Veľmi nás teší, že jeden z niekoľkých našich výstupov (záverečných prác) použila CEEV Živica aj vo svojom videu - prezentácia rastlín Pečnianskeho lesa. 

              Pozri viac:

              https://youtu.be/zvNnWOId3Xo

               

          • Návšteva zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave
            • Návšteva zo Slovenskej technickej univerzity v Bratislave

            •      Pre našich tretiakov v rámci obohatenia predmetu laboratórne cvičenia z prírodovedných predmetov sa na našej škole uskutočnila séria prednášok so zameraním na zdravotné inžinierstvo STU Stavebnej fakulty z Katedry zdravotného a environmentálneho inžinierstva.  Prišli nás navštíviť pani profesorka prof. Ing. Danka Barloková, PhD a pán Ing. Hrudka, PhD. Témy prednášok „Ako získať pitnú vodu – úprava vody -  čistenie odpadových vôd -  Koniec pandémii veľkých pandémii vo svete“ boli veľmi zaujímavé, aktuálne a často diskutované. Pre veľký záujem budeme pokračovať aj v nasledujúcom školskom roku. Ďakujeme za návštevu.

               

              Ing. Monika Ďurikovičová

          • 11. ročník medzinárodného Puškinského konkurzu
            • 11. ročník medzinárodného Puškinského konkurzu

            • Žiaci bilingválnej sekcie sa tento rok zapojili do 11. ročníka medzinárodného Puškinského konkurzu, ktorý organizoval Štátny inštitút ruského jazyka A. S. Puškina v Moskve s názvom «Что в имени тебе моём?». Žiaci reprezentovali našu školu v prednese diel A. S. Puškina spoločne s ďalšími viac ako 450-timi účastníkmi zo 70-tich krajín sveta dištančnou formou. Žiaci boli ocenení diplomami za účasť, k čomu im srdečne blahoželáme!

              Ocenení žiaci: Samuel Klenovský (1.D), Kristián Méry (1.D), Kornel Oravec (1.D), Lucia Hatalová (1.E), Alexandra Mária Grežďová (2.E), Michaela Habová (4.E)

            • Výsledky prijímacích skúšok do 1. ročníka v školskom roku 2021/2022

            • 5-ročné bilingválne štúdium slovensko-ruská sekcia:

              Plánovaný počet uchádzačov: 60

              Počet prijatých uchádzačov, ktorí potvrdili nástup na štúdium: 60

              4-ročné štúdium

              Plánovaný počet uchádzačov: 28

              Počet prijatých uchádzačov, ktorí potvrdili nástup na štúdium: 28

              Z dôvodu naplnenia uchádzačov na štúdium, neorganizujeme 2. kolo prijímacích skúšok.

              Vedenie školy

    • Kontakty

      • Gymnázium Alberta Einsteina
      • +421-2-6345-11-84
      • Einsteinova 35 852 03 Bratislava 5 Slovakia
      • 00605760
      • PaedDr. Monika Kolková tel.: +421-2-6930-70-74 monika.kolkova@einsteinova.sk
      • https://einsteinova.edupage.org/a/administrativa-nepedagogicki-zamestnanci
      • Ing. Zuzana Brajerová, Mgr. Nataša Kubíková tel.: +421-2-6930-70-70 brajerova@einsteinova.sk, kubikova@einsteinova.sk
      • Mgr. Miroslava Mendelová tel.: +421-2-6345- 31-93 mendelova@einsteinova.sk
      • Bratislavský samosprávny kraj, Sabinovská 16, 820 05 Bratislava 25
      • 02 / 6345-31-70
      • ERASMUS + ID: E10119001
    • Prihlásenie