• Štúdium na "Einsteinke"

            • V školskom roku 2024/2025 otvárame

              2 triedy 4-ročného štúdia a 2 triedy bilingválneho štúdia v ruskom jazyku.

              Online konzultácie k prijímacím skúškam z matematiky a  slovenského jazyka a literatúry sa budú konať

              10. a 11. apríla 2024 v čase 14.30 -17.00. 

              Link na pripojenie včas zverejníme.

               

            • 2% z dane na vzdelávanie

            • Vážení rodičia a priatelia školy !

              Práve teraz je aktuálne poukázanie 2% zo zaplatenej dane prostredníctvom vyhlásenia o poukázaní /priložené tlačivo alebo časť tlačiva na podanie daňového priznania pre podnikateľov/.

              Za akúkoľvek pomoc ďakujeme.  

                                         Občianske združenie Einsteinium

                                         Bankové spojenie: ČSOB

                                         Číslo účtu: SK09 7500 0000 0040 0788 0416

                                         IČO: 003181118            IČ:  20 21 666 548

                                        Právna forma: občianske združenie

              Tlačivá na stiahnutie:  
              Vyhlasenie2023.pdf
              Potvrdenie_za_2023.pdf

              Pri Gymnázium Alberta Einsteina pracuje občianske združenie Einsteinium, ktoré je založené na podporu školy.  Občianske združenie je zaregistrované na Ministerstve vnútra ako nezisková organizácia, pracujúca na základe svojich stanov.  Jej hlavným cieľom je podpora zvyšovania úrovne vzdelávacieho procesu, podpora kultúrnych, spoločenských a športových akcií v škole, materiálno-technická podpora škole, úhrada rôznych školení a seminárov pre členov združenia a žiakov školy, uspokojovanie potrieb členov združenia, podpora mimoškolských aktivít, pomoc pri zviditeľňovaní a spropagovaní našej školy a iné.

                   Členom občianskeho združenia sa môže stať  každý žiak, rodič alebo priateľ školy. Členom sa stáva na základe prihlášky.  Občianske združenie je nezisková organizácia, ktorá je financovaná hlavne z dobrovoľných príspevkov a darov fyzických a právnických osôb a z podielu 2% zaplatenej dane fyzických a právnických osôb. Takto získané prostriedky pomáhajú škole a žiakom školy už niekoľko rokov.  Činnosť občianskeho združenia je bohatá. V minulých rokoch boli z jeho prostriedkov financované nákupy učebných pomôcok, počítačov, kníh a odbornej literatúry do školskej knižnice, školského nábytku, uhradené vzdelávacie programy pre žiakov školy, výdavky spojené s družobnými návštevami v škole a iné.

                   Občianske združenie prijme akúkoľvek pomoc, či už materiálnu, finančnú vo forme daru alebo poradenskú zo strany rodičov našich žiakov

            • Divadlo LUDUS opäť v škole... NAŠE ŠATY! / classroom play /

            • Dňa 20. februára 2024 opäť zavítalo na Gymnázium Alberta Einsteina divadelné predstavenie Naše šaty. Študenti 2. D a 2. E triedy sa takto mohli preniesť na divadelné dosky a prežiť niekoľko ľudských príbehov naživo. V hlavnej úlohe sa predstavila herečka Alexandra Palatínusová.

              „Divadlo je výnimočné tým, že divákom prináša autentický zážitok z ľudských príbehov a emócií. Dáva nám možnosť stotožniť sa s postavou. Podľa súčasnej psychológie je práve emocionálne učenie jedným z najefektívnejších spôsobov učenia a vo svete začínajú prvky divadla čoraz viac prenikať do vyučovacieho procesu na stredných školách. Prežitie subjektívneho umeleckého zážitku poskytuje študentom poznatky o svete i o sebe samých."

              Priamo v triede sa rozvíjal dramatický dej inscenácie, v ktorej bola 17-ročná Klára vystavená turbulentným udalostiam po spustení svojho fashion blogu. Môže mať nevinný módny blog až také vážne následky? Poznáme skutočne ľudí, ktorí žijú v našej blízkosti? Vieme sa dať zmanipulovať? Vieme si priznať svoje chyby? Aj na tieto otázky mohli študenti násť odpovede v tomto divadelnom predstavení.

              Študenti si z predstavenia odniesli opäť silný emočný zážitok.

              Mgr. Eva Magnová

               

               

              Zdroj: https://ludusdivadlo.sk/materialy-nase-saty/

            • Stretnutie študentov s predstaviteľom UCM v Trnave

            • Dňa 23.2. 2024 sa konalo stretnutie študentov 5. ročníka bilingválnej sekcie s predstaviteľom UCM v Trnave Mgr. Oľgou Lermackovou, PhD. z katedry rusistiky. Na stretnutí sa študenti dozvedeli o ďalších možnostiach štúdia na UCM.

              PK RUJ

            • Vzdelávací pobyt bilingválnej sekcie vo fínskej škole Lauttasaaren yhteiskoulu

            • Študenti bilingválnej slovensko-ruskej sekcie

              v termíne 4.2. -10.2. 2024 sa zúčastnili študijného pobytu v Helsinkách.

              Pobyt bol spojený s výučbou vo fínskej škole - Lauttasaaren yhteiskoulu, kde sa naši študenti  absolvovali hodiny matematiky a hudobnej výchovy. Okrem výučby pre nás mala družobná škola pripravený krásny a zaujímavý program v podobe zimnej rybačky na mori a taktiež sánkovačky v stredisku Messilä. Keďže počas našej návštevy sa maturanti fínskej školy lúčili so školou, zúčastnili sme sa aj ich bálu, podobnému našej stužkovej, a taktiež sme si užili lúčenie maturantov v kostýmoch so školou. 

              Naši študenti mali samozrejme aj možnosť bližšie spoznať Helsinki. Spoločne sme si prešli centrum mesta a významné pamiatky. 

              Bol to krásny týždeň plný nezabudnuteľných zážitkov a nových kamarátstiev. 

              Mgr. Marina Zvereva, Mgr. Dominika Bortňáková PK RUJ


            • KREATON – súťažný workshop tvorivosti

            • Nezisková organizácia Junior Achievement Slovensko (JA Slovensko) v spolupráci s organizáciou UNICEF pripravila pre slovenských a ukrajinských žiakov základných a stredných škôl súťažný workshop tvorivosti s názvom KREATON, ktorý sa konal dňa 19. február 2024 v Hoteli Color.

              Súťaže sa zúčastnili aj študenti z 1. E triedy – Edita Beresh, Alina Bondarenko, Stella Kekeli, Sára Matejovičová a Sebastián Ruttkay-Miklian.

              Súťažný workshop priniesol žiakom výzvu splniť čo najlepšie zadanú kreatívnu úlohu. Žiaci si v 6-členných tímoch vyskúšali aj tvorbu jednoduchej kalkulácie výdavkov. Táto intenzívna skúsenosť stimulovala kreatívne a inovačné schopnosti žiakov, prezentačné schopnosti a podporila  tímovú spoluprácu.  Sara Matejovičová a Edita Beresh skončili z 10 tímov na 3. mieste. Srdečne im GRATULUJEME!

              Všetci zúčastnení študenti získali certifikáty, z workshopu si odniesli pekné zážitky, skúsenosti a nové priateľstvá.

                 Mgr. Eva Magnová

            • ŠKOLA PRIATEĽSKÁ DEŤOM 2023/2024

            • Dňa 14. 02. 2024 sa študenti 1. B triedy zúčastnili vzdelávacej aktivity v rámci programu „ŠKOLA PRIATEĽSKÁ DEŤOM“.

              Hlavnou témou bolo: Predstavenie UNICEFu a humanitárnej pomoci. Projekty Unicef a SlovakAid v kontexte klimatickej zmeny.

              Študenti sa dozvedeli o práci UNICEFu a jeho projektoch, ale aj  o projektoch Slovenskej agentúry pre rozvojovú spoluprácu. V tomto školskom roku sa aktivisti venujú aj pozitívnej adaptácii na sociologické a klimatické zmeny,  práci s faktami a relevantnými zdrojmi informácií.

              V rámci programu opäť vyzývam všetkých študentov, aby sme aj tento školský rok prispeli, spoločne vyzbierali a zakúpili DARČEKY PRE ŽIVOT. Do konca marca 2024 zástupcovia všetkých tried môžu akýkoľvek finančný príspevok za triedu odovzdať p. Magnovej. Po vzájomnej dohode s vedením školy zakúpime tieto darčeky a následne získame aj certifikáty.

              Pomôcť sa dá v akomkoľvek čase. Už teraz ďakujeme všetkým, ktorí sa zapoja do programu.

              Mgr. Eva Magnová

            • Lyžiarsky výcvik 1. ročník

            • Študenti 1. ročníka  sa v termínoch 29.1. - 2.2. 2024  a  12.2. -16.2. 2024 zúčastnili lyžiarskeho výcviku v stredisku Mýto pod Ďumbierom. Okrem lyžovania, navštívili aj jaskyňu a absolvovali zdravotnícky kurz.

              PK TSV 

            • Kolekcia voľnočasového oblečenia so symbolom školy

            • Zostávajú dva dni na objednanie: 

              Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia, o podobe ktorej rozhodli sami študenti. Tento školský rok prichádza obohatená o nové produkty, farby a eko oblečenie. Jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom e- shope: https://www.kraloveskoly.cz/einsteinova/

              Objednávanie je možné do 14.2. Nasledujúci deň sa e-shop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť nový kúsok so školským logom!  

              (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

            • Deň sv. Valentína v Gymnáziu Alberta Einsteina

            • Milí študenti,

              na našej škole sa v tento deň uskutoční VALENTÍNSKA POŠTA. Kto by chcel svojej láske, platonickej láske poslať pekné vyznanie, môže tak urobiť do 13. 02. 2024. Krabička bude umiestnená vo vestibule školy. Svoje odkazy píšte citlivo a s milým vyznaním. Na odkaze, prípadne na obálke musí byť čitateľne napísané pre koho je to adresované. (meno a priezvisko študenta, trieda)

              Dievčatá krabičku otvoria dňa 14. 02. 2024 pod vedením pedagóga a budú Vaše milé, zaľúbené odkazy rozdávať tým, ktorým budú adresované. Tento deň si môžeme pripomenúť aj oblečením sa do červenej farby.

              A prečo sv. Valentín? Sviatok svätého Valentína sa začal v katolíckej cirkvi oficiálne sláviť počas pontifikátu pápeža Gelasia I., 14. februára roku 496. Vo svojej podstate vlastne nahradil pohanské sviatky zv. luperkálie, ktoré sa od nepamäti v Ríme slávili 15. februára. Luperkáliami Rimania oslavovali známu rímsku vlčicu, ktorá odchovala legendárnych zakladateľov mesta Romula a Rema. V tom čase sa slávili po celej krajine aj dni bohyne plodnosti Juno, ktoré boli spájané s rituálnymi očistami od zla a s oslavou ženskej plodnosti pred začiatkom nového roka, ktorý sa v Starovekom Ríme začínal 1. marca. Ženy a dievčatá boli pri tejto príležitosti obdarovávané kvetmi. Tieto oslavy často prerastali do bujarých osláv, a preto ich pápež Gelasius I. v roku 494 zakázal. Aby však cirkev obyvateľom „nahradila“ ich obľúbený sviatok, presunula ho o jeden deň skôr a zasvätila ho svätému Valentínovi, ktorému zverila do opatery snúbencov a zamilovaných.

              Mgr. Eva Magnová

            • Chemická olympiáda

            • 60. ročník ChO (šk. rok 2023/24)

              Chemickej olympiáde sa tento školský rok venovalo 18 žiakov z tried 3. a 4. ročníkov, bola to náročná časová online príprava. Avšak iba 1,5 boda chýbalo študentke Izabele Čajkovej z triedy 3.A v chemickej olympiáde v najťažšej kategórii A, aby postúpila do ďalšieho kola.

              Želáme jej, aby ju to neodradilo a skúsila to aj  budúci školský rok.

              Záujemcovia sa môžu prihlásiť u pani profesorky Ďurikovičovej.

            • Ekonomická olympiáda

            • 30.januára 2024 sa na pôde Ekonomickej univerzity uskutočnilo krajské kolo  Ekonomickej olympiády.

              Našu školu reprezentovali súťažiaci Ema Paprskárová, Laura Ondrušová, Tomaš Michálek a Ján Holečka.Otázky do súťaže a koncepciu Ekonomickej olympiády vytvorili ekonómovia a odborníci z  Inštitútu ekonomických a spoločenských analýz (INESS), Českej národnej banky a Inštitútu ekonomického vzdelávania.

              Mgr. Diana Ferenczy

            • Fyzika nás baví... meranie z fyziky na FEI STU

            • Pondelok 29.01.2024 sme strávili užitočný čas vo vysokoškolskom fyzikálnom laboratóriu na Fakulte elektrotechniky a informatiky STU. Svoje teoretické poznatky sme mohli prakticky využiť pri určovaní tiažového zrýchlenia, meraní rýchlosti zvuku, overovaní platnosti zákona zachovania energie a hybnosti a práci s infračerveným žiarením. Aj takúto formu môže mať vyučovanie fyziky. Odchádzali sme obohatení oďalšie skúsenosti.

              študenti 3.A 

            • Pozvánka na Školský ples 2024

            • Školský parlament si pre vás aj tento rok pripravil Školský ples Einsteinov, ktorý sa bude konať

              24.2. 2024(sobota) od 18.00 do 24.00 v DK Dúbravka.

              Cena jedného lístka je 30 eur.

               

              Lístky sa budú predávať vo vestibule od pondelka 29.1. 2024 po 4. a 5. vyučovacej hodine až do vypredania.‼️Počet lístkov je obmedzený, takže neváhaj a poď sa s nami zabaviť!

              PS: Lístok si môžete kúpiť jeden alebo aj +1 pre niekoho mimo našej školy.

              Tamara Madejová, predseda školskéo parlamentu

            • Krajské kolo súťaže Ruské slovo

            • Výsledky KK sutaže Ruské slovo

              Tema: „Мир профессий».

               

              Kategória 1. stupeň základnej školy - ruskojazyčná

              1. miesto  Eva Kononova, Slovensko-Ruská ZŠ

               

              Kategória 2. stupeň základnej školy a príslušné ročníky osemročného gymnázia

               - slovenskí žiaci - poézia

              1. miesto Tamara Jurčová Súkromná základná škola

              2. miesto Filip Fides Slovensko-Slovensko-Ruská ZŠ

              3. miesto Jakub Krpelan,   Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium v Bratislave, Tercia

               

              Kategória 2. stupeň základnej školy a príslušné ročníky osemročného gymnázia

               - slovenskí žiaci - próza

              1. miesto Filip Bielik, Tercia, Škola pre mimoriadne nadané deti a Gymnázium v Bratislave

               

              Kategória 2. stupeň základnej školy a príslušné ročníky osemročného gymnázia

               - ruskojazyční

              1. miesto Kira Ščukina, Súkromná základná škola

              2. miesto Mia Alizada, Slovensko-Ruská ZŠ

              3. miesto Konstantin Ryabov Slovensko-Ruská ZŠ

               

              Kategória 3 - stredné školy

              1. miesto Saveliy Zinovyev, Súkromné slovanské gymnázium v Bratislave

              2. miesto Alina Bondarenko, Gymnázium Alberta Einsteina v Bratislave

               

              Kategória pieseň

              2. miesto Duet Ella Savašeri a Vera Illarionova - Slovensko-Ruská ZŠ

               

            • Prezentácia štúdia na FiF UK

            • V piatok 26. januára 2024 sa uskutočnilo stretnutie študentov 3.D, 4.D, 4.E, 5.E so študentmi z katedry rusistiky a východoeurópskych jazykov Filozofickej fakulty UK,

              Cieľom stretnutia bolo priblíženia možnosti  štúdia na fakulte.

              PK RUJ

            • Návšteva Európskej nadácie slovanskej literatúry a kultúry

            • V dňoch 22. a 23. januára 2024 študenti 2., 3. a 4. ročníka Gymnázia Alberta Einsteina

              navštívili Európsku nadáciu pre slovanskú literatúru a kultúru.

              Študenti sa zúčastnili prednášky I.I. Bondarenka o živote a diele ruského spisovateľa a talentovaného dramatika A.N. Ostrovského. Okrem zaujímavého a náučného materiálu si pozreli prezentáciu vzácnych fotografií zo života spisovateľa.

              V druhej časti stretnutia na improvizovanom javisku zahrali mladí herci študentského divadla z Martina hru A. Ostrovského „Výnosné miesto“ v modernej úprave. Vystúpenie sa nieslo v slovenskom jazyku so vsuvkami z ruských popových piesní. Moderná interpretácia hry bola veľmi originálna a talentovaná a zrozumiteľná pre študentov. Na javisku sa odohrávali rôzne situácie a dialógy, ktoré možno vidieť a počuť v mnohých rodinách súťasnej doby.

              Stretnutie bolo veľmi bohaté na príjemné emócie a dalo študentom nové  poznatky.

              PK RUJ

            • Okresné kolo olympiády z anglického jazyka

            • V okresnom kole olympiády z anglického jazyka  naše studentky získali: 

              1. miesto - 1D Elena Khegai 

              2. miesto - 4E Radka Podzámska.

              Tešíme sa z úspechu a blahoželáme!

              Mgr. Silvia zobková

            • Absolvent Gymnázia Alberta Einsteina sa stal Študentskou osobnosťou Slovenska

            • Študent Katedry rusistiky na FF UCM, absolvent Gymnázia Alberta Einsteina, 

              Martin Haba,

                sa stal Študentskou osobnosťou Slovenska v kategórii humanitné vedy

               

              Martin Haba, absolvent bilingválného štúdia na Gymnáziu Alberta Einsteina v Bratislave, v súčasnosti študent Katedry rusistiky na Filozofickej fakulte Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Bratislave,   získal v kategórii humanitných vied titul Študentská osobnosť Slovenska.

              Súťaž Študentská osobnosť Slovenska sa uskutočňuje pod záštitou prezidentky SR Zuzany Čaputovej, pod odbornou garanciou Slovenskej rektorskej konferencie a Slovenskej akadémie vied a jeho cieľom je vyzdvihnúť mladé slovenské osobnosti na vysokých školách v SR, ich talent ako aj cieľavedomosť a úspešnosť, predstaviť ich širokej verejnosti a dať im možnosť presadiť sa doma aj v zahraničí. 

              V rámci 19. ročníka tejto prestížnej súťaže bol v kategórii humanitných vied ocenený Martin Haba, študent Filozofickej fakulty UCM, študijný program ruský jazyk a kultúra v odbornej komunikácii.

                                   Martinovi srdečne blahoželáme a tešíme sa z veľkého životného úspechu!

              Zdroj: Univerzita sv. Cyrila a Metoda v Trnave

              https://www.ucm.sk/sk/aktuality/detail/3551/

               

    • Kontakty

      • Gymnázium Alberta Einsteina
      • +421-2-6345-11-84
      • Einsteinova 35 852 03 Bratislava 5 Slovakia
      • 00605760
      • PaedDr. Monika Kolková tel.: +421-2-6930-70-74 monika.kolkova@einsteinova.sk
      • https://einsteinova.edupage.org/a/administrativa-nepedagogicki-zamestnanci
      • Ing. Zuzana Brajerová, Mgr. Nataša Kubíková tel.: +421-2-6930-70-70 brajerova@einsteinova.sk, kubikova@einsteinova.sk
      • Mgr. Miroslava Mendelová tel.: +421-2-6345- 31-93 mendelova@einsteinova.sk
      • Bratislavský samosprávny kraj, Sabinovská 16, 820 05 Bratislava 25
      • 02 / 6345-31-70
      • ERASMUS + ID: E10119001
    • Prihlásenie